Referens

Hej!
Vi fick en fantastiskt dag på Plantanloppet. Alla barnen var supertaggade att komma till Berlin, till och med de små 6-åringarna -:)

De små fick kika på kartor och se vilken väg de skulle springa genom Skåne och vidare till Danmark. De äldre fick en minilektion om Berlinmuren då vi analyserade vad texten i ”Die Mauer” egentligen handlade om. Därefter tog musiklärarna vid och gick igenom punk, vad är det?

Innan loppet visades live-kartan för eleverna i klassrummet, de hade full koll på hur långt vi kommit på resan då de kom ut i Tallskogen.

Själva loppet var superlyckat. Vi sprang på förmiddagen, en klass i taget och det är, som alltid, fascinerande att se våra elever ge allt, jakten på stämplar (en stämpel/varv) motiverar dem och nu fick de ytterligare motivation genom att se hur långt de sprungit som grupp. Regnet öste ner de sista 2 timmarna men det var inga elever som brydde sig om det.

När sista klassen kom, 14 elever, kom ut hade vi 4 mil kvar. Och som de kämpade, de hade bestämt sig, de skulle till Berlin!

I klassrummen satt då klasser och tittade på kartan och hejade fram de som slet i spåret. Tror att de ute i spåret kände stödet även om de inte hörde  hejaropen. Stort jubel utbröt i klassrummen då de kom i mål. #plantananda och #plantanlevererar är något vi har på vår fantastiska skola och det visade alla elever denna dag!

Redan nu får jag in förslag från elever på vart de vill ”resa” nästa år! Hoppas det finns möjlighet till det!

Vänligen, en mycket tacksam Eva