Tips & trix för för Skoljoggen

Nedan har vi samlat några guider för dig som vill ta nästa steg och logga in i Moventure GO. Observera att man inte behöver göra detta om man vill nöjer sig med att köra den gemensamma resan för Skoljoggen, men om man t.ex. vill skapa sig en egen resa för skolan, så finns tipsen här nedan.

Ja, den länk ni fått för Skoljoggen är unik för er skola och är aktiv fram till fredagen den 30 september kl: 16.00. Det går även att använda länken på flera enheter samtidigt.

Japp, använd samma länk som till Skoljoggen och lägg till den sträcka som skall läggas till i efterhand. Moventure GO Skoljoggen Edition är öppen till fredag 30 september kl 16:00.

Du som har blivit inbjuden till Moventure GO kan skapa dig ett skoladministratörs-konto. Det gör du genom att klicka på knappen nedan och fylla i din e-postadress. Du kommer då få ett mejl med instruktioner för att byta ditt lösenord. Sen blir du inloggad.

Byt lösenord

Nej. Det krävs ingen inloggning om man har den unika skollänken. Det är bara att klicka på länken så blir man inloggad som ”Klickare”.

Det är bara att klicka på den länk du har fått igen, så ska allt komma igång igen. Eventuellt så visar den nu 0 varv, men tidigare registrerade varv finns kvar ändå.

Nej, det behöver du inte. Alla varv registreras och sparas i realtid, direkt efter varje klick. Knapparna lever bara under en inloggningssession och försvinner sedan. Vill du fortsätta att registrera varv lägger du bara till nya aktiviteter/knappar och kör på.

Skapa en egen resa till Skoljoggen

Du som har blivit inbjuden till Moventure GO kan skapa dig ett skoladministratörs-konto. Det gör du genom att klicka på knappen nedan och fylla i din e-postadress. Du kommer då få ett mejl med instruktioner för att byta ditt lösenord. Sen blir du inloggad.

Väl inne i skoladmin så kan du välja att skapa en egen resväg. Det är den sträcka som du tänker dig att ni ska röra er under Skoljoggen. Ett tips är att börja vid er skola och sikta på en destination som eleverna har lite koll på. Här får man beräkna lite baserat på antal elever och uppskattad snittsträcka per elev.

 1. Logga in
 2. Klicka på ”Resvägar” i vänstermeny
 3. Klicka på ”Skapa ny resväg” och namnge din resväg.
 4. Klicka i kartan eller sök på adresser och platser för att sätta ut waypoints och för att skapa din resväg.
 5. Avsluta med att klicka på Skapa resväg. (Du kan uppdatera den senare) 

Nästa steg är att koppla ihop den unika länken som ni har fått via e-post till den nya resvägen. 

 1. Klicka på ”Starta ny resa”
 2. Välj den resväg som du just har skapat
 3. Döp den nya resan ”T.ex. Skolans Skojoggenresa 2022”
 4. Fyll i start och stoppdatum för resan
 5. Skriv en kort beskrivning av resan
 6. Välj gruppen ”Skoljoggen 2022”
 7. Klicka på ”Skapa resa”
 8. Klart!

När stegen här innan är klara så kommer det dyka upp en till resa i webbappen. Ni kan då välja vilken av resorna som ni vill se i kartan. Den gemensamma kartan eller er skolspecifika karta.

OBSERVERA att ni måste använda denna länk för att delta i Skoljoggen Moventure Edition. Om ni använder egenskapade grupper kommer inte resultatet med i den stora resan.

Har ni frågor så finns vi i chatten på denna sida. Lycka till!

Köra skoljoggen med egna grupper

Vill du hellre registrera varv på dina egna grupper/klasser så går det också bra. Då ska du INTE använda den unika skollänken som som skickades per e-post utan använda gruppens unika länk istället.

Grupper skapas i Skoladmin. För att koppla gruppen till Skoljoggen så gör du enligt följande.

 1. Klicka på Grupper
 2. Klicka på ögat längst till höger för den grupp du vill koppla.
 3. Klicka på knappen ”Koppla ihop resa”
 4. Välj ”Skoljoggen 2022” i listan och spara genom att klicka på ”Koppla ihop resa”-knappen
 5. Processen repeteras för alla grupper som ska anslutas till Skoljoggen 2022.
 6. Klart!

För att registrera varv på en grupp kan du antingen logga in i Moventure GO och klicka på Aktiviteter, eller använda gruppens unika länk. Den hittar du här:

 1. Klicka på Grupper
 2. Klicka på ögat längst till höger för den grupp du vill koppla.
 3. Högst upp ligger en länk som kan delas till de som ska registrera varv. Ingen inloggning krävs.